tisdag, september 05, 2006

Gammalt och Nytt



Den franska filmen Irreversible togs emot med blandade känslor 2002. Förutom att filmen är ultravåldsam och bokstavligen går baklänges så disorienterar regissören Gaspar Noé även publiken med intensiva lågfrekvensljud i filmens första hälft. Gaspar lät vännen Thomas Bangalter (Daft Punk) komponera musik till den och självklart är det bra grejer, här är bästa låten från soundtracket:

Thomas Bangalter - Outrun.mp3 (zshare)




DFA-killarna har producerat en förlorad inspelning gjord utav den legendariska disco-kungen Arthur Russel (1951-1992), ni får den först här:

Arthur Russel - Springfield (DFA Mix)(HQ Radio Rip).mp3 (zshare)

DN-artikel

2 kommentarer:

Anonym sa...

tack för tipset! verkligen roligt att han får leva genom sin musik ett tag till. jag måste dock säga att jag tycker att DFA har gjort ett ganska tråkigt jobb. trummorna tynger ned låten och kontrasten arthur och resten av låten smälter inte samman. typiskt för arthurs ljudbild är luft, rymd och kärlek. tycker att DFA tar på tok för mycket plats och att de gör det grötigt, tråkigt och tungt. tur att originalet kommer finnas med på EPn. nu är det bara att hålla ut...

Anonym sa...

Bangalter-låten Outrun finns även med på någon av "Trax on the Rocks"-volymerna som han släppte på Roulé-etiketten i slutet av 90-talet. Väl värda att köpa. Cheers!